De onderneming adviseert en levert professionele partijen – (elektrotechnische) installateurs, vastgoedeigenaren en architecten – aan de hand van custom-made lichtplannen de meest effectieve en (kosten)efficiënte LED-verlichting voor diverse toepassingen zoals kantoren, winkels, verzorgingstehuizen en distributiecentra. 

Transactie rationale

De huidige DGA is een ondernemer pur sang en houdt zich parallel aan zijn werkzaamheden voor de onderneming bezig met diverse andere ondernemingen en activiteiten. De DGA heeft na jaren van ondernemerschap de wens om meer tijd vrij te maken voor zijn privéleven. Om het volledige potentieel uit de onderneming te benutten is de volledige betrokkenheid van een commerciële DGA wenselijk.

Waarom is dit profiel geschikt voor MBI? 

Deze onderneming is uitermate geschikt voor het toetreden van een MBI-kandidaat. Het is een groeiende onderneming (met zeer solide marges) in een groeimarkt. Het bedrijf heeft nog veel onbenut potentieel dat door een commerciële kandidaat kan worden ontwikkeld. Zoals bijvoorbeeld in de marktbenadering. Momenteel benadert de onderneming de markt nog niet actief, hier is veel in te winnen. 

Investeringsoverwegingen 

Knowhow – De onderneming kan door haar knowhow professionele partijen voorzien van standaardoplossingen en custom-made plannen en producten. 
Partnerships – De onderneming beschikt over een groot netwerk van (internationale) fabrikanten en leveranciers met gunstige inkoopvoorwaarden. 
Loyaal klantenbestand – De ondereneming beschikt door het leveren van hoge kwaliteit over veel terugkerende klanten. 
Brutomarge – De onderneming heeft een consistente brutomarge van circa 30% en lage overige bedrijfskosten. 
Groei – De onderneming groeit sterk en heeft in 2019, zonder proactieve marktbenadering, een toename in omzet van bijna 33% gerealiseerd. 
 

Max van Wakeren

Neem contact op met de bijbehorende Marktlink dealmaker.

Nick de Man

Neem contact op met de bijbehorende Marktlink dealmaker.