De onderneming betreft een nichespeler op het gebied van haarverzorging en het verkopen van aanverwante producten. Sinds haar oprichting heeft de onderneming meerdere vestigingen geopend en haar succesformule verder geoptimaliseerd. Tegenwoordig heeft de onderneming 6 vestigingen, die wekelijks circa 150 unieke klanten bedienen.

Transactie rationale

De huidige eigenaar heeft besloten om haar taken en verantwoordelijkheden over te dragen aan een nieuwe eigenaar, zodat zij meer tijd kan besteden aan niet-werkgerelateerde zaken (100% van de aandelen beschikbaar voor overdracht).

Waarom is dit profiel geschikt voor MBI? 

Deze propositie leent zich uitermate goed voor een MBI’er. De onderneming heeft een sterke marktpositie en een uitstekende reputatie. Daarnaast kan door uitbreiding van het aantal vestigingen eenvoudig groei worden gerealiseerd waarbij de investeringsbehoefte zeer beperkt is. Ook ligt erg nog veel onbenut potentieel binnen de zakelijk markt.

Investeringsoverwegingen 

Autoriteit – Sterke reputatie in een nichemarkt met beschermde merknamen;
Solide – Stabiele resultaten met een kwalitatieve winst in de afgelopen jaren;
Schaalbaarheid – De huidige eigenaren hebben niet de energie noch de tijd om dit potentieel te ontwikkelen. Hier ligt nog veel mogelijkheid om de onderneming naar het volgende niveau te tillen;
Groeipotentie  Door uitbreiding vestigingen kan substantiële groei worden gerealiseerd.

Tobie van der Leeden

Neem contact op met de bijbehorende Marktlink dealmaker.