De onderneming richt zich op Lean en Lean Six sigma training en consultancy. Met behulp van deze methodiek helpt de organisatie andere bedrijven slimmer te werken. Tijdens het nog relatief korte bestaan heeft de onderneming zich tot een gerenommeerde specialist weten te ontwikkelen in Nederland en mag onder andere PostNL, ING en Philips rekenen tot haar klantenbestand.

Transactie rationale

De huidige eigenaren zijn twee ambitieuze ondernemers die nog veel potentie zien in het bedrijf maar door werkzaamheden in een andere onderneming niet de tijd hebben om dit potentieel te ontwikkelen. De wens is dan ook om een meerderheidsbelang te verkopen aan een actieve, betrokken manager die het ondernemerschap op wil pakken.

Waarom is dit profiel geschikt voor MBI? 

Deze onderneming is uitermate geschikt voor het toetreden van een MBI-kandidaat. De onderneming is centraal gevestigd in Utrecht, heeft een indrukwekkend klantenbestand en veel onbenut potentieel dat kan worden ontwikkeld door een betrokken MBI’er. Ook zijn de huidige aandeelhouders bereid om betrokken te blijven maar niet in een directiefunctie. Verder heeft de onderneming een gerenommeerde naam in de markt en zijn er veel online mogelijkheden voor groei.

Investeringsoverwegingen 

Knowhow – De onderneming is een absolute specialist in het vak en heeft inmiddels ruim 15.000 deelnemers mogen trainen en 150 verbetertrajecten begeleid in binnen en buitenland.
Partnerships – De onderneming beschikt over een indrukwekkend aantal (internationale) referenties waaronder overheden. 
Onbenut potentieel – De huidige eigenaren hebben niet de energie noch de tijd om dit potentieel te ontwikkelen. Hier ligt nog veel mogelijkheid om de onderneming naar het volgende niveau te tillen.

Koen Rutten

Neem contact op met de bijbehorende Marktlink dealmaker.