De onderneming is een nichespeler op het gebied van het ontwikkelen van productenlijnen voor een specifieke industrie. Het betreft een ingenieursbureau dat eigen productenlijnen ontwerpt, tekent en produceert. Naast het ontwikkelen van de productenlijnen levert het bedrijf ook reserveonderdelen. Het is gevestigd in Nederland, maar kent voornamelijk internationale afnemers.

Transactie rationale

De huidige eigenaren zijn 60+ en zijn op zoek naar opvolging. Ze zijn bereid om nog een periode aan te blijven om zorg te dragen voor een goede overdracht.

Waarom is dit profiel geschikt voor MBI?

Deze propositie leent zich uitermate goed voor een MBI’er. De onderneming heeft een goede reputatie in de markt en krijgt op dit moment voornamelijk nieuwe opdrachten via mond-tot-mond reclame. Een MBI kandidaat die zich richt op de marketing/actieve verkoop kan eenvoudig groei met het bedrijf realiseren. Ook op andere vlakken is er nog onbenut potentieel dat gemakkelijk door een MBI kandidaat kan worden opgepakt.

Investeringsoverwegingen

Eigen product – Doordat de onderneming een eigen productlijn heeft, kan zij deze aanpassen naar de wensen van de klant. Afnemers zijn klant bij het bedrijf omdat ze meedenken en efficiënte, specifiek op de klant gerichte oplossingen bieden waarna vervolgens snel wordt geleverd. Kortom ze ontzorgen de klant volledig van ontwerp tot compleet eindproduct. Naast de maatwerkproducten werkt het bedrijf op dit moment aan het maken van standaard producten, die makkelijk op voorraad kunnen worden gehouden en zelfs online kunnen worden verkocht.
Nichespeler – Het bedrijf is de enige in Nederland die dergelijke producten ontwerpt. In het buitenland zijn geen concurrenten die een complete productlijn aanbieden. Alleen op enkele deelgebieden ondervindt de onderneming enige concurrentie.
Groeipotentie – Het opzetten van een actieve verkoop afdeling kan eenvoudig groei realiseren. Daarnaast liggen er ook veel kansen in het uitbreiden van de geografische markt

Fredrik Jonker

Neem contact op met de bijbehorende Marktlink dealmaker.