De onderneming betreft een internationaal softwarebedrijf en adviesbureau. Momenteel wordt de desbetreffende software al gebruikt in de verzekeringsindustie voor het efficiënter behandelen van claims-portefeuilles. De aandeelhouders zien dat de software eenvoudig is uit te breiden naar andere branches maar ‘doen dit er bij’ en kunnen daardoor niet de volledige potentie benutten.

Transactie rationale

De huidige eigenaren zijn 50+ en zijn slechts parttime met het bedrijf bezig. Het bedrijf groeit, heeft mooie klanten en een nette winst. De echte boost moet echter komen van een jongere generatie. 

Waarom is dit profiel geschikt voor MBI? 

Deze onderneming is uitermate geschikt voor het toetreden van een MBI-kandidaat. De onderneming is relatief klein maar heeft een stevige basis met terugkerende omzet, nette winst, betrokken medewerkers en zeer veel potentie. Niet alleen in Nederland maar ook andere landen en meerdere sectoren.

Investeringsoverwegingen 

Knowhow – Wetenschappelijk gevalideerde software die gemakkelijk uit te rollen is.
Personeel – Veel onbenut personeel en uniek in zijn markt.
Onbenut potentieel – De huidige eigenaren hebben niet de energie noch de tijd om dit potentieel te ontwikkelen. Hier ligt nog veel mogelijkheid om de onderneming naar het volgende niveau te tillen.

Marc Dijkstra

Neem contact op met de bijbehorende ondernemer.