Lancering MBI-platform

Op 31 mei lanceert fusie- en overnamespecialist Marktlink een platform voor Management Buy-In (MBI). Hiermee speelt de overnamespecialist in op de sterk toenemende vraag vanuit de markt om ondernemende managers te koppelen aan investeerders. Het MBI-platform www.mbicommunity.nl brengt MBI-kandidaten, oud-MBI’ers, investeringsmaatschappijen en ondernemers bij elkaar.

Matchmaking staat centraal bij het te lanceren MBI-platform. Op basis van een zoekprofiel en achtergrond kunnen leden worden gevonden voor een overname of participatie. Het platform biedt een selectie van MBI-kandidaten en overnamekandidaten. MBI’ers kunnen achtergrond en ervaring aan hun profiel toevoegen waarop ze gevonden kunnen worden door private equity-partijen en DGA’s. Op dat profiel staan naast competenties en ervaring, ook de regio en de eigen middelen. Marktlink begeleidt het hele traject van matchmaking tot overname, zoals het juridisch traject en het toesturen van proposities.

Aanleiding voor het platform is de toenemende activiteit op de Nederlandse overnamemarkt. Steeds meer mkb-ondernemers overwegen de verkoop van hun bedrijf, terwijl het aantal investeringsfondsen evenredig toeneemt. Partner bij Marktlink Tim van der Meer: “Het aantal investeerders is de afgelopen tijd enorm toegenomen. Er is ontzettend veel geld in de markt. Evenredig daaraan neemt de vraag naar Management Buy-In sterk toe. Met dit platform willen we vraag en aanbod met elkaar matchen. Het is in feite een grote kaartenbak van waaruit de investeerder een match kan maken”.